A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чорнокам'янська філія Іваньківського ліцею Іваньківської сільської ради Черкаської області

ПАМ'ЯТКА. ІМУНІЗАЦІЯ ЗБЕРІГАЄ ЖИТТЯ

Дата: 01.05.2023 13:52
Кількість переглядів: 24

Шановні батьки! Слід пам’ятати, що здоров’я, а  відтак і  щастя Ваших дітей багато в чому залежить саме від Ваших знань про небезпечні хвороби та шляхи їх попередження, які можуть стати запорукою їх здорового майбутнього. Багато дитячих хвороб можуть бути попереджені шляхом використання вакцин, що застосовуються при плановій імунізації.

              Наше молоде покоління уже не знає страшних епідемій віспи, дифтерії, кашлюку, поліомієліту, туляремії, чуми та інших інфекцій із сотнями тисяч хворих і десятками тисяч померлих. Багаторічний досвід широкого використання вакцинації засвідчує, що активна імунізація є надзвичайно важливим засобом, який забезпечує епідемічне благополуччя при багатьох інфекційних хворобах. З часу впровадження вакцин кількість захворювань та смертельних випадків від цих хвороб значно знизилась .  Прикладом може бути дифтерія. Завдяки широкій плановій імунізації, стало можливим щорічно запобігати в Україні десяткам тисяч  таких  захворювань .

                  Щоб уникнути ускладнень, перед вакцинацією проводиться медичний огляд з метою виключення гострого захворювання, обовязково вимірюється температура. Медичні протипоказання для щеплення визначає лікар. У разі їх виявлення запланована вакцинація відкладається до закінчення гострих проявів захворювання, яке було причиною протипоказання. Дані про проведене щеплення записуються в облікових документах і кожен з батьків повинен знати,  від чого вакцинована їх дитина.

                  Потрібно пам’ятати, що бактерії та віруси мають властивість виживати та періодично викликати епідемії серед невакцинованого населення. Без вакцинації хвороби, від яких ми зараз захищаємо своїх дітей, можуть повернутися. Багато дітей, які вижили після захворювання, можуть страждати від хронічних ускладнень протягом усього подальшого життя. Ризик поширення захворювань серед дітей, які не отримали щеплення, значно вищий, ніж у захищених шляхом вакцинації.

                 У нашій країні вакцинація проводиться у відповідності з національним календарем щеплень. За умови його дотримання він є найбільш оптимальним для забезпечення повноцінного імунітету.

ПАМ'ЯТКИ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора