A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Чорнокам'янська філія Іваньківського ліцею Іваньківської сільської ради Черкаської області

152 РІЧНИЦЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

Дата: 01.03.2023 13:56
Кількість переглядів: 26

Леся Українка – зразок мужності для народу!

Леся Українка — одна з найважливіших постатей в українській літературі. ЇЇ твори є цінним внеском у скарбницю світової культури, життєвими дороговказами для всіх поколінь українців. Українська письменниця, перекладачка, активна громадська діячка писала у найрізноманітніших жанрах лірики, драми, прози, публіцистики, працювала в галузі фольклористики.

До 152 річниці від дня народження Лесі Українки в Чорнокам’янській школі пройшли виховні години «Я маю в серці те, що не вмирає!», «Видатна Українка», провели бесіду за твором «Біда навчить», переглянули відео «Леся Українка. Вільна. Яскрава. Незламна», вікторина «Що ми знаємо про Лесю Українку» присвячені життю та творчості письменниці, які є історією успіху людини, що змогла попри несприятливі обставини стати однією із центральних постатей української культури. Невтомною працею та постійним саморозвитком вона змогла піднести українську літературу до світового рівня.

Леся Українка пішла шляхом Кобзаря. Вона створила образ духовно могутнього борця, здатного втілити в собі дух епохи. Нащадками Прометея вона називає свій народ, уславлює тих, які “блискучу іскру з неба здобувають”.

Хай звучить слово Лесі Українки, яка є для нас окрасою і гордістю української нації!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора